بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست ؟
بازاریابی شبکه های اجتماعی فرآیندی سیستماتیک در بازاریابی میباشد که در کنار دیگر کارها و برنامه ها برای شما محیط و شرایطی را فراهم می آورند که به هدف خود در شبکه های اجتماعی برسید. هدف شما میتواند ایجاد یک باور اجتماعی یا نظر سنجی در مورد موضوع خاصی باشد.
همان طور که در تعریف بازاریابی شبکه های اجتماعی مشاهده میکنید شبکه های اجتماعی بر این پایه ساخته نشده اند که فقط شما را به مقاصد اقتصادی و یا اینترنتی برسانند بلکه انها میتوانند روشی باشند برای رساندن شما به هدفی در دنیای واقعی. هر چند هدف اولیه و همه گیر این نوع بازاریایی مالی و اقتصادی میباشد.اما این بدین معنا نیست که اگر شما برنامه ی اقتصادی ندارید و یا حتی میخواهید کاری را بدون هدف اقتصادی برای اولین بار انجام دهید نمیتوانید در شبکه های اجتماعی فعالیت داشته باشید. برای شروع فعالیت حرفه ای و هدفمند در شبکه های اجتماعی شما باید ۲ همکار را در نظر داشته باشید.
۱. Social Parent ( مسئول اجتماعی ) یعنی فردی که قوانین اولیه و راه کارهای خاص را برای فعالیت در شبکه های اجتماعی تعیین کرده و نظاره گر و هدایت کننده شما و دیگران در فعالیتتان میباشد.
۲. Marketing Parent ( مسئول بازاریابی ) یعنی کسی که مسئولیت ارائه برنامه و تعیین اهداف را از تبلیغات را مشخص میکند.کسی که به عنوان مسئول بازاریابی ( در بازاریابی شبکه های اجتماعی )فعالیت میکند باید مرور کند که تمامی افرادی که با او همکاری میکنند و تمامی برنامه هایی که او تعیین میکند به درستی عمل میکنند یا نه و اگر در بخشی از فعالیت های هدفمند شما مشکلی ایجاد شد او باید مشکل را رفع کند.
بازاریابی شبکه های مجازی
برای بازاریابی در شبکه های اجتماعی چه باید کرد ؟
از اهرم شبکه های اجتماعی برای افزایش تعامل و تبادل نظر با مخاطبان و افزایش فروش استفاده کنید. بازاریابی شبکه اجتماعی بعنوان مثال در گوگل پلاس حضور شما را در موتورهای جستجوگر مستحکم می کند. برند و نام تجاری شما را معروف می کند، محصولات و خدمات شما رو بفروش می رساند، افزایش ترافیک وب سایت را در پی خواهد داشت و در تبدیل بازدید کننده به مشتری به شما کمک خواهد کرد.
تعامل مستقیم و بحث و تبادل نظر سازنده با مشتریان : کسب و کار بدون خلاقیت و نوآوری شدنی نیست. در عصر شبکه های اجتماعی کسب و کارها باید به بحث و تبادل نظر با مشتریان خود به صورت مستقیم بپردازند و سلایق مشتریان را درک کنند و ایده های تازه از آنچه مشتریان می پسندند و آنچه نمی پسندند به دست بیاورند.
استفاده از رسانه های اجتماعی برای ارائه فرصت های فروش و تخفیف: کاربران و مردم همیشه به دنبال فرصت ها در معاملات خرید و فروش هستند و شبکه های اجتماعی فرصت خوبی است تا فرصت های فروش و تخفیف اجناس و خدمات را به مشتریان متعهد خود ارائه دهیم.
ارائه خدمات بصورت آنی: شبکه های اجتماعی فرصتی بوجود آورده است تا کسب و کارها بصورت لحظه ای و آنی بتوانند به مشکلات بوجود آمده رسیدگی کنند و با پیگیری لحظه به لحظه آنچه در مورد برند کسب وکار گفته می شود تغییراتی در ارائه خدمات بوجود آورند و با خواست کاربران خود را هماهنگ کنند. می توان گفت صندوق پیشنهادات و انتقادات آنلاین شما در شبکه های اجتماعی به شما کمک بزرگی خواهد کرد.
یک نماد انسانی برای کسب و کار خود در نظر بگیرید. برای اینکه عموم مردم بتوانند با شما ارتباط راحت تری برقرار کنند بهتر است یک شخص را به عنوان نماد برند و کسب و کار خود برگزینید و او مسئول برقراری ارتباط باشد. این باعث می شود راحت تر با عموم مردم در شبکه های اجتماعی ارتباط برقرار کنید.
محتوای مفید و کاربردی در اختیار کاربران شبکه های اجتماعی خود قرار دهید. آنها را خودتان تولید کنید. هیچ محتوایی بهتر از محتوایی نیست که توسط تخصص شما تولید شده است.
هماهنگ سازی وب سایت با شبکه های اجتماعی
بازاریابی شبکه های اجتماعی: در وب سایت خود قرار دهید و در هر مقاله و محتوایی که در وب سایت خود تولید می کنید در پایین یا بالای آن دکمه های فیسبوک، توییتر، لینکدین، پینترست و دیگر شبکه های اجتماعی را قرار دهید. اینکار به کاربران و اشخاصی که محتوای وب سایت شما را می خوانند و تمایل دارند آنرا با دوستانشان به اشتراک بگذارند کمک خواهد کرد. بخاطر داشته باشید این چند کار را حتماً انجام دهید.
دکمه های اشتراک گذاری را به مطالب وب سایت خود اضافه کنید.
صفحات ورود کاربری وب سایت خود را با شبکه های اجتماعی هماهنگ کنید و به کاربر اجازه دهید که با حساب کاربری گوگل خود وارد وب سایت شما نیز بشود و یا باحساب کاربری فیسبوک به صفحه کاربری وب سایت شما دسترسی پیدا کند.
نکاتی هستند که در بازاریابی شبکه های اجتماعی نباید فراموش کنیم. هرگز در بازاریابی شبکه های اجتماعی عجله نکنید، بازاریابی شبکه های اجتماعی نیازمند زمان است، برند شما باید جا بیفتد، دهان به دهان منتقل شود و نیاز به صبر و حوصله دارد. بازاریابی اینترنتی هم همینطور است و فعالیت های بازاریابی آنلاین نیازمند زمان هستند.